Cine sunt eu?

Pe scurt: Am absolvit o facultate cu profil tehnic (specializare: Ingineria sistemelor de energii regenerabile), și probabil vă întrebați: de unde până unde dragul de scris? Eiii, în inginerie m-a îndrumat întâmplarea poate, lectura și scrisul sunt parte comună cu fiecare celulă vie a mea. Asta e ceea ce mă definește! Altceva? Promovez ideea de reutilizare/refolosire cu tot dragul!

DSC_8758copy

Îmi plac(e): oamenii frumoși, cuvântul „inefabil”, scrisorile, întrebările fără răspuns, originalul, misteriosul, întâmplarea, mersul pe bicicletă, râsul, iarna, teatrul, sinceritatea, naturalul, liniștea, apusul, abstractul, curiozitatea, sentimentul când termini o carte ce nu mai vrei să se sfârșească.

Nu imi plac(e): răutatea absurdă ce ne-o aruncăm unii altora, ipocrizia, locurile aglomerate, insensibilitatea, monotonia, dezamăgirile, dezordinea.

De ce citesc/scriu?

Când citesc sunt Eu în totalitate, mă localizez în timp și spațiu în Lumea mea fără gânduri deșarte. Lectura reprezintă esențialul din verbul a fi. Deși eu cu mine în „lumea de mărimea craniului meu” nu mă simt nicicând singură, cărțile alungă singurătatea.

Când citesc mă descopăr așa cum sunt, așa cum vreau sa fiu mereu.

Când citesc mă vindec.

Când citesc mă îmbogățesc.

Când citesc sunt mai aproape de oameni prin dorința de a dărui mai departe Cuvântul.

Cred că…

Cărțile își aleg cititorii, nu oricine poate citi orice, nici oricând sau oriunde.

Nu există obiectivitate; este doar o mască într-un carnaval numit Realitate.

Cea mai amară stare este singurătatea acceptată.

Cel mai simplu mod de a evolua (emoțional, intelectual, social, etc) este Lectura.

7 gânduri despre “Cine sunt eu?

  1. Cristina Felicitari pentru blogul tau frumos! Imi place citesc, dar rar gasesc o carte buna, in schimb pe blogul tau din cate am citit ( inca nu am reusit tot sa citesc, dar totul e inainte), am vazut carti care ma intereseaza si vreau sa le citesc. Multumesc de idei pentru carti! O sa te urmaresc deja zilnic 😉
    O zi frumoasa si cat mai multe postari!

    Apreciază

    1. Te salut, Emy! Îți mulțumesc de apreciere! Mă bucur să aud că îți place să citești și că ai găsit pe pagina mea cărți interesante. Încă nu sunt foarte multe recomandări, dar o să se umple cu timpul lista de recenzii. Îți recomand în special: Splendida cetate a celor o mie de sori, Jurnalul unui om dezamăgit, Două femei la Praga, A opta zi e-n fiecare noapte (acestei cărți nu i-am făcut încă recenzia, dar urmează imediat ce voi avea timp suficient la dispoziție).

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu