§3. O tipă anti-tehnologie vindecată

Sunt, mai degrabă, genul acela care are cărți în mâini și nu un smartphone; când am fost nevoită să îmi achiziționez unul, am simțit că săvârșesc ceva teribil (iar la această mărturisire, mulți mă vor declara neom sau cam ciudată), dar îmi asum trăsătura aceasta, necaracteristică tinerilor din zilele noastre, aceea “anti-tehnologie”. Nu în sensul că m-aș opune evoluției tehnologice, ci mai degrabă, simt că în acest fel ne vom îndepărta și mai mult de natură, acaparați fiind tot mai mult de opoziție. Dar, în contrast cu legătura mea indestructibilă cu mediul înconjurător, sunt posesoarea unui telefon deștept, înclinată fiind spre a capta sentimente și a emite emoții, mai degrabă decât a capta semnale sau a emite radiații.

Așa se făcea că după achiziționarea unui smartphone, am început entuziasmată să îmi și caut o locuință în Paris, dispunând de internet permanent și mai rapid decât cel dintr-un Café; mi-am dorit dintotdeauna să locuiesc într-unul din cartierele Parisului, unde să pot fotografia, cu câți mai mulți megapixeli, străduțele luminate, panorama și cuplurile fericite. Iar perioada studenției se potrivea mănușă!

Și cum m-am priceput, cum nu m-am priceput, mi-am ales un smartphone a cărui baterie te cam lasă de izbeliște atunci când ai mai mare nevoie de el; întâmplarea a făcut să aflu la timp de P8 Energy PRO, de la ALLview. Dar până să ajung la el, încă puțin de povestit!

p8 energy pro

După lungi căutări și anunțuri lăsate online și în ziarele locale, am găsit garsoniera micuță și boemă la care visam, la câteva minute depărtare de universitate și la încă pe atâtea minute depărtare de mers cu metroul de metropolă; îmi închipuiam deja cadrele cu care îmi voi putea potoli setea celei de-a doua pasiuni, fotografia.

Stabilisem cu proprietarul imobilului ziua întâlnirii, atât pentru a vizualiza mai în amănunt locușorul, dar și pentru a discuta amănuntele birocratice. Și cum trebuia să străbat o distanță considerabilă de la prietena la care locuiam temporar, de dimineață mi-am încărcat bateria telefonului meu inteligent, pentru a fi sigură că GPS-ul se va desfăta cu energie electrică suficientă până la destinația finală, direcționându-mă serviabil pe străduțele pariziene. Gândit și făcut!

Când pe o străduță îngustă la stânga, pe care nici nu aș fi observat-o dacă nu mi-ar fi indicat GPS-ul în căști: ”Virați ușor la stânga”, când pe o străduță însorită la dreapta, care cotea brusc, descoperindu-mi case colorate, atât de apropiate încât de-abia zăreai albăstrimea cerului, înaintam încet spre garsoniera, ce avea să îmi fie cămin timp de 4 ani de zile, și cine știe, poate și mai mult.

Eram atât de absorbită de starea aceea de reverie diurnă, încât am auzit de abia al doilea piuit al bateriei descărcate. Inerțial, am dat să vizualizez repede traseul ce îl mai aveam de urmat, dar atât a fost! Înaintea ochilor nu mi-a apărut decât un ecran inert, negru ca smoala, ce contrasta puternic cu lumina albă a acelei după-amiezi.

Am simțit că mintea îmi paralizează și nu mai pot emite niciun sunet inteligibil, deși în sine-mi certam nemaipomenita achiziție, căreia oricât de lăudabile îi erau atribuțiile, atunci nu îmi folosea la nimic. Am înaintat dezamăgită, și pe când îmi spuneam în gând: “Pe bună dreptate să mă poziționez de partea anti-tehnologiei cu asemenea invenții, a căror baterie îți oferă energie un timp atât de limitat.”, a trecut pe lângă mine un tânăr IT-ist (se putea vedea asta cu ochiul liber) și m-am auzit spunând: “Știți cumva cum aș putea găsi Rue de l’Université? Am rămas fără baterie și…” , ”Da, cu plăcere! Vă caut adresa pe GPS, telefonul meu are o baterie magică,”!”

După ce și-a oferit ajutorul, tânărul și-a scanat șerpuirile mărunte ale degetului său osos, pesemne că telefonul său ar fi avut senzor de amprentă (Easy Fingerprint – după cum am aflat mai târziu), și ținând telefonul aproape de buze, a indicat vocal adresa, la care speram să ajung la timp. “Merci beaucoup! Îmi permiteți să vă întreb cum se numește telefonul a cărui baterie face minuni?” A zâmbit subtil, deslușindu-mi ironia din voce. “Să știți că nu glumesc, dar calitățile uimitoare ale lui P8 Energy PRO, vi le detaliez, cu plăcere, dacă îmi permiteți să vă însoțesc!”

p8 energy pro

Și-am încălecat pe-o șa și v-am spus aventura mea! Drept este că tânărul acela amabil a povestit cu atâta pricepere despre smartphone-ul P8 Energy PRO, explicându-mi detalii, pe care eu — sceptică fiind cu privire la afinitățile evoluției tehnologice și sigură pe busola mea interioară, — nu le-aș fi considerat necesare, încât la câteva luni distanță mi l-am achiziționat și eu, declarându-mă astfel “vindecată”.

Fotograful din mine a ridicat două degete pentru o cameră profesională cu multe caracteristici care îl au pe SUPER în față, când a trebuit să aleg între un smartphone sau un teanc de cărți din lunga listă de lecturi în așteptare. Ehh, trebuie să recunosc, că un telefon performant îți poate face existența mai ușoară, dacă îl consideri ca atare și întrebuințarea lui nu crează dependență!

p8 energy pro

À bientôt!

P.S. Mai multe detalii despre P8 Energy PRO, puteți citi aici. Iar la achiziționarea lui, primiți gratuit “un set Visual VR și servicii complete de extragaranție pentru telefon.”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s