§1 Zidul. Povestire scurtă.

Arăta ca un șirag de mărgele care începea să se deșire sub apăsarea grea a clipei. M-a privit trist și cu o voce stinsă îmi spuse:

Zidul e tot acolo, o mână invizibilă construiește fără oprire, zi și noapte, teritoriul lui „Nu pot!”. Sunt prea slabă ca să mă arunc de partea cealaltă a baricadei. Văd seninul suprem de dincolo dar nu mă mai încălzește cu nimic. Altădată îmi ajungea și o rază de soare ponosită, acum mi-e indiferent cât primesc. Asta înseamnă că nu vreau? Sau că nu pot?

Am tăcut un timp, fără să știu ce să-i spun în clipa imediat următoare. Eram incapabilă să acopăr o voce așa înăbușită oricât de mult aş fi urlat „Trezește-te din amorțeala asta!”. Confuzia mi se citea cu claritate în privire, de aceea continuă mai mult ca pentru sine:

– Nu pot pentru că vreau prea mult! Știi, ieri m-am întâlnit cu sosia mea; era îmbrăcată ca mine în zilele însorite, rujul cafeniu nu lipsea de pe buze, și nici zâmbetul acela jucăuș. Atunci Zidul a apărut mai abrupt, mai bolovănos. Aş fi vrut să mă închidă cineva pe mine și pe acea umbră a mea într-o cămară plină cu borcane umplute cu flori de cireș, puse conștiincios pentru iarnă, ca să pot să îi sorb câteva grame infime de lumină pură, să mă molipsească la rându-i cu râsul acela ce stătea să îi plesnească din clipă în clipă pe buzele pline.

S-a oprit, timp în care am sorbit-o din priviri, nu ca să înțeleagă cât o iubesc, ci ca să dau de temelia zidului ce îi mânca cu lăcomie optimismul, de izvorul acelui râu nesecat de deziluzie. Ardea în mine dorința de a spulbera bariera aceea invizibilă spre un acum efemer dar fericit, numai al ei. În zadar însă. Era o luptă prin care trebuia să treacă singură, fără mine alături, fără cuvintele mele pustiite, ca niște piedici, ca niște capcane.

– Nu te mai chinui, dragă conștiință, totul o să fie bine!

Mă așteptam să mi-l trântească iar pe acel incert „Totul o să fie bine!”, spus numai de ea așa credibil. Iar eu, ca o neputincioasă, am tăcut și iar am crezut-o.


Dragi cititori,

Începând de astăzi, mi-am propus să scriu cel puțin o povestire pe săptămână. Pentru că îmi place să citesc povestiri și pentru că mă împlinește acest tip de lectură, o să încerc să făuresc cu propria-mi minte propriile-mi istorisiri. Sper să vă facă plăcere și bine să citiți seria mea de Povestiri scurte din infinit.

Cu entuziasm,

Cristina

Reclame

4 gânduri despre “§1 Zidul. Povestire scurtă.

 1. Succes in noua ta intreprindere!
  Legat de „totul o sa fie bine!”, iata ce mi-am notat dintr-un film bulgaresc (disponibil pe HBO GO), Judecata:
  „Totul trece si lucrurile devin mai bune.”
  Pornind de la replica asta am zis ca voi posta ceva nou pe blog, dar deocamdata, iata-ma scriind doar un comentariu.
  Felicitari pentru pria povestire scurta!

  Apreciat de 1 persoană

   1. Multumesc pentru indemn! De la un astfel de indemn am creat Noctambulul (blogul in romana, cel caruia i-a urmat fratele geaman, dar nu identic, Sleepless Bobby).
    De vorbit, vorbesc mult. Uneori. Dar asta nu o spun oltenii, ci oricine altcineva. Si e valabil doar pentru anumiti interlocutori. De scris, insa, scriu mai putin. E in functie de conjunctura, de inspiratie, de stare spirituala (emotionala, sufleteasca…). Cand apuc sa scriu, ceva se intampla si, in loc sa detaliez ideile, gandurile, faptele, actiunile, se sintetizez totul. Exista si exceptii. Am constatat ca exceptiile au fost apreciate foarte bine (comparativ cu celelalte postari ale mele, nu ale altora).
    M-ai intrebat ce fac, dar probabil legat de scris. Am un alt raspuns. Am finalizat un proiect low cost: un calculator nou, cu sistem de operare free, bazat pe un procesor de conceptie relativ noua de la AMD.
    Succes in continuare!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s