Concurs: 10 cupluri celebre de scriitori

Nici filosofia existențialistă în care se zbăteau mințile lor geniale, nici superioritatea în gândire nu i-a adus lui Jean-Paul Sartre o explicație clară în ceea ce privește iubirea sa pentru Simone de Beauvoir, pentru o relație ce se dorea a rezista inițial doar doi ani, dăinuind însă o viață. Simone a devenit pentru Sartre prin frumusețea, inteligența și intensitatea prezenței ei, „relația necesară; toți ceilalți sunt întâmplători”, după cum a afirmat filosoful francez.

Întotdeauna m-au fascinat relațiile dintre scriitori, dintre artiști, în special cele care au dăinuit în timp, ca cea dintre scriitorii amintiți mai sus. Gândindu-mă la acestea, mi-am imaginat dintotdeauna dialoguri nesfârșite sub clar de lună, idei magice, descoperiri mistuitoare, dezbateri si gesturi pătimașe, fascinație, emoție supranaturală, în principiu, un fel de viață de cuplu ideală.

Dar ca să nu o mai lungesc, aș vrea să vă întreb pe voi: ce relație dintre scriitori v-a adus o încântare absolută, care sunt favoriții voștri?

Dacă știți deja răspunsul sau dacă subiectul vă interesează în mod deosebit, intrați pe blog.carturesti.ro și citiți mai multe despre concursul proaspăt scos la lumină, “10 cupluri celebre de scriitori”.

Grăbește-te! Concursul se desfășoară până pe data de 01.04. 2016, ora 12.00.

Iar ca răsplată puteți câștiga unul dintre cele 2 vouchere valabile pe site-ul carturesti.ro în valoare de 100 lei fiecare.

Mult succes tuturor!

Anunțuri

6 păreri la “Concurs: 10 cupluri celebre de scriitori”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s