O întâmplare fericită. SuperBlog 2015 (17).

Îmi imaginez toamna ca pe o mașină care zburdă pe străzile mohorâte, în urma ei rămânând atâtea culori, atâtea rămășițe de ramuri în drumul lor spre nicăieri. Mă gândesc la o mașină albastră, care se confundă cu cerul, ca a mea, iar în urma ei să zboare deranjate picuri de culoare care absorb gazele de eșapament, iar oamenii de pe trotuare ferindu-se, nu cumva coloristica abundentă să le „murdărească” hainele ponosite, în tonuri de gri, impersonale și greoaie. Şi totuşi, mai sunt unii ca mine, care nu se feresc, care lasă toamna să le stropească sufletul cu plenitudine, cu ultimul suflu de viață ce îl zărim deslușit peste tot: o frunzuliță gălbuie pe parbrizul unei maşini înăuntrul căreia este un șofer îmbufnat că i-ar fi înghețat acumulatorul, o alta roșiatică pe papucul prăfuit al unui trecător grăbit, un alt morman ce deranjează privirea ca o geană pe globul ocular. Cred că toamnei acesteia „i-au murit” bateriile, prea vrea parcă culoarea să se arunce tot mai adânc în Pământ.

20151108_162637Și ca să nu mă mai lungesc, exact la asta mă gândeam când l-am văzut pe Mircea chinuindu-se să își pornească Mercedes-ul. Nici bateria lui nu iubește frigul! Mi-am zis atunci tacit în gând: „Of, de parcă eu nu sunt pățită!”

Mi-au venit instantaneu în minte experții de la magazinul online de baterii auto, cei care m-au ajutat acum o lună să îmi schimb bateria direct la domiciliu. Nu prea m-aș fi descurcat fără ajutorul lor. Toate celelalte posibilități duceau către răspunsuri nule, cea mai bună variantă a fost montajul acumulatorului la domiciliu, la locul întamplării nefericite: mâinile-mi s-ar fi zbătut fără rost să care o greutate ca cea a unei baterii de la un service, plus că aș fi pierdut mult mai mult timp ducându-mă singură să achiziționez una. Mi-ar fi luat mult mai mult timp să cumpăr un acumulator auto, pentru care bineînțeles aş fi avut nevoie de o autorizație de funcționare, deci service scria pe mașina mea albastră oricum. Ori eu aveam nevoie de maşină imediat!

Oricât de vitează m-aș fi crezut eu, cu toată îndârjirea mea de a remedia problemele de una singură, în ceea ce privește domeniul auto, înghit în sec și accept ajutor. Chiar dacă știam ce tip de acumulator ar trebui să aleg în cazul unei defecțiuni, nu aş fi avut cu siguranță îndemânarea să o schimb fără un specialist în dreapta mea. Iar la prezentarea despre reciclarea bateriilor auto trebuia să ajung cumva. Eu, care țin prezentări specializate despre acumulatori… Însă una e teoria și alta e practica, domeniul meu de activitate este reciclarea, și nu montarea.

După ce am contestat cu regret că bateria nu va porni, oricât aş încerca eu, mi-am luat telefonul mobil în mâinile-mi degerate și am chemat experții să mă ajute. În magazinul online de baterii auto am găsit ajutorul de care aveam nevoie, cine m-ar fi ajutat în toiul serii, când tații se joacă la căldură cu ai lor copii, când oamenii se îndreaptă grăbiți spre căminele lor calde? Kia mea săraca, dârdâia ca un arbust la prima zăpadă.

Nici nu am completat bine însă formularul de cumpărare, că un omuleț simpatic, pregătit ca un chirurg, cu mănuși cu tot şi gânduri de bine, mi-a operat mașina direct la domiciliu. Şi cât m-am gândit că omul care o să vină să îmi schimbe acumulatorul o să aibă o față plină de amărăciune, cum că l-am deranjat la ora la care majoritatea cinează. Eh, întotdeauna am avut gânduri prostești! Omulețul, cu o baterie auto Varta nou-nouță în mâna-i puternică, a fost mai mult decât cumsecade; cu răbdare și profesionalism, în pofida celor -10º de afară, mi-a explicat cu o voce caldă, pas cu pas, ce meștereau mâinile-i dibace sub capota mașinii. Am ascultat cu urechile ciulite procedura, gândul sărindu-mi brusc la prezentarea la care nu am întârziat decât 30 de minute. Expertul – “chirurg auto” m-a învățat o lecție importantă atunci: oricare ți-ar fi menirea, nu te culca nicioadată pe-o ureche în a fi om.

— Mircea, eu zic să nu te mai chinui, la ora asta nu îți pot veni în ajutor decât cei de la Bateriiauto.net! Ştiu eu ce știu!

I-am înmânat o carte de vizită pusă bine în portmoneu, văzându-mi în continuare de plimbarea de seară, împăcată și cu acumulatorul de zâmbet bine încărcat.

P.S. Articolul a fost scris pentru proba nr. 17 – SuperBlog 2015 – al cărei sponsor este BateriiAuto.net.

Reclame

8 gânduri despre “O întâmplare fericită. SuperBlog 2015 (17).

 1. Pe mine bateria m-a lasat brusc. Era o dimineata geroasa de iarna si trebuia sa plec la serviciu. Contact, tzac si nimic. Incuiat, chemat taxi, plecat la serviciu. Nu facusem verificarea bateriei inainte de intrarea in iarna! Invatatura de minte!

  Succes la SuperBlog!

  Apreciat de 1 persoană

   1. Tatal meu a avut o astfel de masina cand eu eram mic, mic! Era un model fara lampi de semnalizare! I locul lor erau prevazute doua brate pe stalpul din spatele usilor, brate care tineau loc de semnalizatoare: cel din stanga se ridica pentru virare la stanga, iar cel din dreapta pentru dreapta!
    Cat despre povesti, nu este de mirare ca exista atatea cluburi ale posesorilor de VW „Broscuta” („Beetle”)!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s