Curtea regelui Procesor. SuperBlog 2015 (14).

Personaje

D-l Procesor, poreclit Bestia — cel care judecă procesele comunității, un șpăgar în toată firea

D-na Placă de Bază sau D-na MoBo (MotherBoard) pentru cunoscuți, soția D-lui Procesor — o femeie hotărâtă, la vreo 47 de ani, grădinar de profesie, care generează “tensiune pozitivă” întotdeauna. Personajele “se plantează” lângă ea, în grădina regatului, în orișice zi însorită.

D-ra Placă Video, amanta D-lui Procesor — o tânără de 28 de ani, avocată profesionistă, pe care o preaslăvesc toți (din pricina aspectului fizic bineînțeles)

D-ra Memoria, fiica D-lui Procesor și a D-nei MoBo — o tânără intelectuală, mai tot timpul cu capul în cărț, îndrăgostită lulea de D-l Software, un matematician prezentabil, renumit, îmbrăcat mereu la costum

D-l “Hard în Disk(uții)” — o placă de extensie separată — un scriitor tânăr, venit din provincie în regat, pentru a-și finaliza ultimul pamflet

D-na Sursă — o bătrânică simpatică, menajeră la curtea D-lui Procesor

Un oștean care sună din trâmbiță (placa de sunet) când este nevoie să potolească mulțimea

Un străjer (un slot oarecare) care asigură paza regatului D-lui Procesor

Alți funcționari de la tribunal, colegi de-ai D-lui Procesor

Acțiunea are loc acasă la curtea (carcasa PC) D-lui Procesor, după o petrecere cu GB, pini, interfețe, magistrale, etc, organizată cu ocazia câștigării unui proces.

Afară tăcere beznă, doar sunetul făcut de o foarfecă de grădină, înăuntru întuneric gălăgios. Personajele sunt purtate pe aripile unui somn adânc după petrecerea în pijamale de aseară, dormind care pe unde a apucat, unii cu capul pe spătarul scaunului, alții cu capul pe masa lungă, un altul sub masă, alții pe podea, rezemați de perete.

D-na MoBo aranjează un bonsai în grădina curții și discută cu D-ra Placă Video, în timp ce aceasta își bea ceaiul de iasomie.

Singura scenă

Intră din stânga în scenă D-na Sursă împreună cu D-ra Memoria. Pașii lor mărunți lasă în urmă un ecou surd. Ceilalți dorm.

D-na Sursă (bodogănește făcându-și loc cu mătura printre sticlele de vin goale împrăștiate la intrarea în camera de zi): Strâng după iei cât îi ziua di lungă și iei vor să mă alungi, pisiemni că sânt bătrână! Numai cu cămeșa de forță plec, să știi tu, donșoară!

D-ra Memoria (oftând, ridicându-și ochii visători dinSchiță pentru o teorie a emoțiilor” – Jean-Paul Sartre, spunând mai mult ca pentru sine): Nanny, eu l-aș urma și în cămașă de forță pe Software, dar tata nu va aproba niciodată plecarea mea de la curte… (citând din Sartre) “Esenţa omului este libertatea de a alege.” E imposibil să aleg între tata și bărbatul pe care îl iubesc atât de… (oftează iar).

D-na Sursă: Păăi donșoară, fără dumniata iesti tăt pierdut aci! (arătând la mulțimea adormită, cu gesturi nervoase) Ia uitiii! (strigă tare, împingându-l cu mătura pe oșteanul ce dormea într-un colț al sălii) Treziriiaaa! Aici nu si doarmi până la prânz!

Oșteanul (trezindu-se, își ia trâmbița de pe piept și sună buimăcit): Ttuuuuuruuuurrrruuuttttuuuuu! Tuuuuu!

Toți sar în sus, din pricina zgomotului.

D-l Procesor (somnoros): Vrei să te zbor din regat măi oștene? (cu vocea tot mai slabă) Lasă-mă să dorm, să visez la pini mulți, nesfârșiți! E noap…tee încăă…

D-na Sursă (trăgând jaluzele groase): Domlieeee, nu e noaptiiii, îi ziua-n amiaza mariii! (nervoasă) Trieziți-văă că am triabăăă! Iotii, câtii stricliii!

D-ra Memoria (ținând-o blând de brațu-i uscățiv): Nanny, eu zic să te potolești! Știi că ai probleme cu inima!

D-l Hard în Disk(uții) (trezindu-se brusc, bolborosind mai mult ca pentru sine): Babă nebună, iar nu mă lasă să dorm, iar au apucat-o pandaliile! (adresându-se D-nei Sursă) : Taciiii femeieee! Lasăăă că peste o săptămână vine menajera cealaltă, D-ra Sursă Fortron! Atunci distracțieeee!

fsp-logo_micD-na Sursă (punându-și mâna la inimă): Ați auzit donșoară cii o grăit domnul aista?! (adresându-se D-lui Hard, arătându-i mătura): Nitrebnicule, pi mini să nu mă faci babă nebunăăă, că acuuuu îmi aranjez mătura aista pe spatilii mataliii!

D-ra Memoria (rugătoare): Nanny, calmează-te! (citându-l pe Josiah G. Holland) “Calmul este leagănul puterii.” Nu băga nimicuri în seamă!

D-na Sursă (ieșită din fire): Cii liagăăăn donșoarăă?! Nu ați auzit cii o grăit dumnialui?! Lăs, că îi arăă..

Oșteanul (conștient, sună din trâmbiță puternic): Ttuuuuuruuuurrrruuuttttuuuuu! Tuuuuu!

D-na MoBo (apărând din dreapta cu o foarfecă de grădină în mână, în spatele ei, D-ra Placă Video): Ce se petrece aici, oameni buni, Nanny? Măi Procesor (acesta făcând ochii cât cepele la apariția amantei lui, zâmbind luminat), tu iarăși dormi, iar mi-e gospodăria în “disfuncțiune” că tu dormi? (punându-și mâinile în șolduri) Și dumneata, D-le Hard Disk, nu îți poți ține niciodată pliscul, aiii? Străjere, plăcile de extensie te așteaptă la datorie, ce născocești dumneata aici? Haideți, cu toții la datorie! Ce a ajuns regatul meu, PC de ghenă? Haidaa, eco-friendly toată lumea! (îndreptându-se spre D-na Sursă) Nanny, flecăreala dumitale îmi dă dureri de cap, nu așa trebuia să afli de noua menajeră oricum, voiam să îți comunic astă seară după cină. (Luând-o deoparte de braț) Nu vei pleca din regat, ci te vei bucura de perioada de reciclare (pensionare) la Băile Tușnad. D-l Hard Disk ne-a recomandat-o pe D-ra Sursă Fortron, venită tocmai din magazinul MarketOnline.ro de la studii. Sursele FSP, în traducere: Funționează Strună PC-ul, prezintă o eficiență ridicată, vocea ei este silențioasă deși aiflow-ul este mare, să mai zic că este și chipeșă… Salariul ei lunar este un alt plus! Găsită la reduceri componente, dă-ți seama, Nanny, de raportul preț-calitate…

logo_marketonline_mic1D-na Sursă (aproape plângând): D-năă MoBo, dar ioo… Di cinzăci di ani sunt aici la curtii! Chiar mă dați pi una mai tânără?!

D-na MoBo (prinzând-o pe D-na Sursă de o mână, însoțită de D-ra Memoria, se îndreaptă tustrele spre ieșirea dispre grădină): O să te bucuri de bătrânețe, Nanny! Nu e minunat?!

D-ra Memoria (ținând-o pe D-na Sursă de cealaltă mână, citându-l pe Cato cel Bătrân): Nanny, “Ca să ai o bătrâneţe lungă, trebuie să începi să fii bătrân foarte devreme.” Iar eu vreau ca tu să ai o bătrânețe foarte lungă, îndelungată ca funcționarea PC-ului cu sursa FSP!

sursaFSP-300x286

D-na Sursă (plângând de-a dreptul): Donșoarăă…

D-ra Placă Video (îndreptându-se spre D-l Procesor, după ce au ieșit soția și fiica acestuia din scenă, cu un zâmbet ironic pe față se apleacă spre urechea amantului ei): Dragă Procesor, poate pățesc și eu ca menajera ta bătrână… Atât îți spun, poate vrei ca pe monitor să nu îți mai fie corelate imaginile corespunzător… (Râde sarcastic în timp ce se îndreaptă spre ieșirea din strânga).

Cortina cade în sunete de trâmbiță

P.S. Articolul este scris pentru proba nr. 14 – SuperBlog 2015 – ai cărei sponsori sunt: MarketOnline.ro și FSP – Fortron.

 

Reclame

3 gânduri despre “Curtea regelui Procesor. SuperBlog 2015 (14).

 1. Inedita abordarea cu iz medieval! 🙂
  Exista un termen care se refera la modificarea partii hardware sau software a calculatoarelor, termen pe nume „modding”. Pentru ca veni vorba de curtea (carcasa PC) dlui Procesor, trebuie sa spun ca sunt fascinat de „PC case modding”. Unii au auzit de acest termen, altii il afla acum iar altii fie nu sunt interesati, fie nu vor auzi niciodata de el…
  Iata un articol cu cateva carcase modificate in stilul steampunk:
  http://www.computersciencedegreehub.com/10-awesome-steampunk-computer-case-mods/
  Felicitari pentru articol!
  Succes!

  Apreciat de 1 persoană

 2. Wooww, ce faine sunt!!! Daa, îmi place mult, mult de tot ideea! Mulțumesc frumos, în lipsa acestui comentariu, probabil nu aș fi aflat nicicând de aceste idei inovative, de aceste ciudățenii simpatice. O să mă interesez mai în detaliu, cu siguranță! Mult succes de asemenea și ție!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Această îndeletnicire, modding-ul, se încadrează în zona hobby, așadar este nevoie de toată pasiunea, dăruirea și îndemânarea pe care le presupune orice fel de hobby. De multe ori de acest segment se ocupă profesioniștii! Din câte modele am văzut pe NET, am tras concluzia ca orice cutie poate fi transformata intr-o carcasă de calculator! Am văzut tamburul unei mașini de spălat, o chitară, o anvelopă, un cuptor cu microunde, o navetă de sticle de bere, carcasele radiourilor pe lămpi, sertarul unui birou, sau chiar biroul însuși! Ca să nu mai vorbesc de redesenarea carcaselor standard… Idei și imaginație duse la extrem!

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s